Dom > Novosti > Sadržaj
Тржиште Елецтриц Моторс (АЦ Моторс, ДЦ Моторс, Херметиц Моторс) очекује се да ће до 2019. године до 2020. године до 2020. године доћи до тржишта: Транспарентност тржишта
Aug 09, 2017

Према новом извештају тржишта објављеном од стране Транспаренци Маркет Ресеарцх "Елецтриц Моторс (АЦ мотори, ДЦ мотори, Херметички мотори) Тржиште - глобална анализа, величина, удио, раст, трендови и прогноза 2013-2019", очекује се глобално тржиште да достигне вредност 120,68 милијарди долара до 2019. године, на ЦАГР од 6,3% од 2013. до 2019. године. Потражња за енергетски ефикасним електромоторима расте глобално због увођења строжих стандарда потрошње електричне енергије и повећања цена електричне енергије. Поред тога, пораст производње моторних возила, кућних апарата и других електромоторних система повећава потражњу за електромоторима. Штавише, строги пројектни и производни стандарди у пројектовању и производњи ради побољшања ефикасности електричних мотора подстичу глобалне произвођаче да развију енергетски ефикасне моторе. Тренд тражње за електромоторима се стално помера од стандардних ефикасних мотора до енергетски ефикасних мотора. Међутим, недостатак свести о предностима енергетски ефикасних електромотора и високим почетним трошковима куповине спречавају раст енергетски ефикасних електромотора.

На основу типова, електрични мотор се категоризује у АЦ моторе, ДЦ моторе и херметичке моторе. Мотор АЦ је највећи сегмент производа и представља више од 80% прихода на укупном тржишту електромотора у 2012. години. Херметички мотор се очекује да буде најбрже растући сегмент кроз процијењени период. Очекује се да ће повећање потражње за ХВАЦ опремом довести у будућност.

Мотори са фракционом коњском снагом (ФХП) се најчешће користе у нисконапонским аутомобилима, грејању, вентилацији и хлађењу, канцеларијским машинама и неколико других примена. Мотори у дионичкој коњској снаги (мање од 1хп) користе се у нисконапонским енергетским апликацијама и представљају највећи удио прихода, односно око 70% тржишта електромотора излазном снагом у 2012. години. Међутим, најбржи раст очекује се од сегмента интегралних коњских снага (ИХП) пошто индустријски корисници замењују своје традиционалне електричне моторе са енергетски ефикасним моторима. Поред тога, неколико програма подстицаја у САД и европским земљама за рану замену ниско ефикасних електромотора такође утичу на потражњу за енергетски ефикасним ИХП моторима из индустријских сектора.

Примене електромотора укључују моторна возила, индустријске машине, ХВАЦ опрему, ваздухопловну и другу транспортну опрему, кућне апарате и комерцијалне и друге услужне делатности. Очекује се да ће сегмент моторних возила остати највећи на тржишту електромотора. У 2012. години моторна возила представљала су више од 31% учешћа прихода на укупном тржишту електромотора по апликацији. Продаја електричних и хибридних возила удвостручила се у 2012. години у поређењу са 2011. годином. Очекује се да ће сегмент сегмента моторних возила и даље бити највећи сегмент примјене за електромоторе због повећане потражње за електричним и хибридним возилима у процијењеном периоду. Међутим, најбржи раст очекује се од сегмента опреме ХВАЦ-а са све већом стамбеном и комерцијалном градњом.

Азија-Пацифик је највеће и најбрже растуће регионално тржиште на глобалном тржишту електромотора. У Азији и Пацифику 2012. године учествовало је око 66% удела прихода на глобалном тржишту електромотора. Стално повећање производње електромоторних система, као што су моторна возила, опрема за ХВАЦ и кућански апарати у већим земљама, укључујући Кину , Индију , Индонезију , Јужну Кореју и Сингапур , првенствено доприносе расту електромотора у Азији и Пацифику . Очекује се да ће Сјеверна Америка и Европа у будућности видети спори раст. Ово је због тога што неколико произвођача моторних возила и електронских уређаја из ових регија помера своје производне погоне у земље Азије , посебно Индију и Кину .