Dom > Novosti > Sadržaj
Одржавање и поправак вибрационог мотора
Aug 22, 2017

. Одржавање предмета у раду


Вибрациони мотор углавном је био инсталиран на месту прашине и лоших радних услова. Сам мотор нема вентилатор за хлађење и зависи само од природног хлађења, тако да је у раду потребно обратити пажњу да одржавате следеће ствари очекују исто одржавање као и нормални мотори.


  Прво, Садржај инспекције:

1. Увек провјерава здравље површине мотора.

2. Правовремено очистити када прашина утиче на хлађење

3. Увек провјерите да ли су вијци за монтирање мотора слободни или не

4. Када се изгуби, користите момент кључ како бисте га причврстили до потребног обртног момента.

Друго, методе лечења:

1. Ако се искључи под ненормалним вибрацијама, отворите штит ексцентричног блока да бисте проверили и учинили лечење

2. Проверите да ли је штит ексцентричног блока строго запечаћен или не.

3 . Ако штит не буде добро затворен, зауставите мотор

4. Проверите да ли је на излазном каблу мотора било какво хабање или не

5. У случају хабања, зауставите мотор

6. Да ли је лежај недостатак уља

7. Под оперативним радом, користите пиштољ за мазиво како би надокнадили уље сваких два мјесеца и поправљали га једном годишње.

8. Да ли је струја мотора нормална или не

9. Ненормална вожња, заустављање мотора и инспекције и руковање њиме.

 

. Провера и поправка ставки:

 
1. Кабл за излаз мотора мора да приушти вибрације, тако да треба изабрати кабал са већом флексибилношћу као водећу жицу мотора. Генерално, оловна жица мотора се лако може покварити или уништити у корену мотора. Када се деси оштећења, морате отворити мотор и поново спојити жичаре.

 

2. Лежај вибрирајућег мотора мора бити тежински лежај који може подржати одређено осно оптерећење и без обзира на то како је инсталациони правац, али животни век лежишта неће бити изведен аксијалним оптерећењем.

3. Када растављају лежај, мора се забележити позиција ексцентричног блока и процентуална вредност узбудљиве силе. После замене лежишта, проверите ротирајућу осовину мотора, треба да постоји одређени аксијални покретни низ. А онда прво не постављајте ексцентрични блок, да бисте тестирали мотор празан. Након што је трчање нормално, фиксирајте ексцентрични блок у оригиналном положају према претходном запису.


4. Ексцентрични блок мора бити добро заптивен како би се зауставио прашина која улази унутра да утиче на покретање мотора.

Укратко, вибрирајући мотор има одређено оштећење опреме, а истовремено је вибрирајући мотор такође угрожена опрема. Под неправилним коришћењем, не само да ће животни век мотора бити краћи, већ ће и много тога оштетити опрему. Стога, када покреће вибрирајуће моторе, мора да прати своје ручне инструкције за рад и повећава учесталост и интензитет прегледа. Једном када се пронађе потенцијал несреће, мора се руковати благовремено, операција не сме остати болесна. Само исправна употреба и пажљива инспекција могу учинити да вибрациони мотор ради боље и продужи животни вијек.