Dom > Novosti > Sadržaj
Снажан мотор са ниском брзином, великим моментом, Тхулиум перманентним магнетом је успешно развијен
Aug 22, 2017

Ових дана се научило од Националне фондације природних наука у Кини да су наши научници успјешно развили мала брзина са великим обртним моментом, трајни магнет тулијума Синхрони мотор , који је комбинација оптерећења мотора и механизама. Њена главна перформанса достиже међународни напредни ниво.

Као што знамо, традиционални мотор (нарочито за мали и средњи мотор) не може да задовољи услове ниске брзине и великог обртног момента за оптерећења, тако да је мењача потребна у већини механизама опреме. Међутим, мењач ће смањити ефикасност преноса, повећати величина опреме, повећати потражњу за челик, увећати буку, довести до загађења мазива и тако даље. Због тога многи стручњаци истражују како би покушали да одузму мењач са мотором у малом брзином, великом систему преноса обртног момента, и замените га напајањем из микро-електронике и електричне енергије. Ово комбинује оптерећење мотора и механизма за изградњу не-преносног система преноса који је интеграција електронског, електричног и механизма.

Према теорији стручњака, главни проблем померања мењача је како елиминисати вибрације импулса момента када мотор ради на ниском фреквенцији. Истраживачки тим, на чијем је челу био професор Зханг Бинг Ии из СХЕНИАНГ УНИВЕРЗИТЕТА ТЕХНОЛОГИЈЕ, могао је да реши овај проблем да би напонски талас постао синусни талас у перманентном магнету Синхрони мотор . После смањених испитивања, коначно су развили мотор који може да испуни захтеве.

Пријављено је да ово постигнуће има пространу просторију за развој и тржишну перспективу. Његова примена се може проширити на дигитално контролисане алатне машине, машине за нафтну хемију, електроенергетску машину, металургију рударску машину итд., А све то захтева механизам мењача за примену малог брзине, великог преноса обртног момента. Дакле, постигнућа има витални значај за уштеду енергије, побољшавајући дизајн и функцију механизама опреме.