Dom > Novosti > Sadržaj
Како да одржавате моторе?
Aug 23, 2017

Дневна контрола и одржавање мотора

Електромотор по статорском раму, навојном и изолационом материјалу, ротор, лежиште и крајњи поклопац и тако даље. Због разлога отказа мотора: фаза искључивања, напон или фреквенција погрешна, кратак спој за намотај, отворени круг, а затим дисфункционални лежај, унутрашњи и спољашњи прљав, хлађење није добро, боја екстерног премаза је превише дебела хлађење није добар разлог, у вентилатору за хлађење је лоша, лоша вентилација и механичка опрема неповољни, дуготрајно радно оптерећење, висока температура околине и тако даље. Да ли рутинско особље за инспекцију одржавања није у реду, проблеми са одржавањем који проузрокују више од 90% оштећења мотора, све док будемо пажљиво наставили да гледамо, чујемо, додирујемо и радимо, огроман број великих грешака може да спречи и избегне.

1 види

Дневне инспекције на радној струји мотора и величини промјена, погледају около, нема цурења, капања, било да због изолације низак распон намотаја изгори мотор. Зависи од тога да ли периферија мотора има ефекат на окружење вентилације и хлађења објекта, погледајте поклопац на крају вентилатора, лопатице вентилатора и мотор изван потребе за чишћењем, како би се осигурало да ефекат хлађења хлађења буде хлађен. Без обзира ко је открио проблем, треба се благовремено третирати.

2 Слушајте

Пажљиво слушајте глас мотора је неуобичајено. Због буке у машинској соби, може бити помоћу одвијача или одвијача итд., Близу мотора на оба краја. Ако често слушате, не само да може пронаћи непожељног вибрационог мотора и погонског уређаја, чак и многа унутрашња лежајна уља могу утврдити да правовремено додају уље или заменити нови лежај одговарајућим мерама за рјешавање, како би се избјегло лежиште мотора без сувог брушења уља и закључаног ротора, кружите и спржите огњиште.

Већина произвођача који размишљају о великом распаду мотора о тешкоћама замене лежајева, периодично (2000х), треба обратити пажњу на нафтни гас када користите моторно уље са ознаком уља (- 35 ДЕГ - + 140Ц ДЕГ Ц) и отворите на доњем крају отвора за испусту уља или на другу страну преградних вијака, на старо стабло за уље (обратите пажњу да додате уље за уље), спречава притисак горива доста уља уграђеног у унутрашњост мотора, операција прскања на статор и ротор, утицала на функцију хлађења мотора.

3 додирните

Температура мотора око позади руке. У случају услова лежаја, температура два краја је нижа од оне у делу средњег вијка. Ако су два крака температуре лежаја већа, мора се комбиновати са измереним условима звучног лежаја да би се проверио лежиште. Ако је укупна температура мотора висока, проверит ће се оптерећење, опрема, вентилација и други услови мотора и извршити одговарајући третман. Према мотору који се користи у изолационој класи изолације, можете утврдити да се рад мотора изолације мотора може дуго користити за ограничење температуре или рећи да електрично дозвољена температура расте (реална температура мотора минус температура околине). Национални стандарди изолације се разликују, али су у основи подељени на: и, а, Б, е, Ф, х, ц ове неколико разреда, што је дозвољено повећање температуре било најниже (45 ° Ц), а Ц је дозвољено повећање температуре на 135 ДЕГ Ц горе). Узимајући у обзир лежајеве уље и друге материјале, са најбољом контролом у 85 степени испод измерене температуре од стране термометра, драги мотор.

4, мерење

(1) оффлине: када мотор зауставља редовно (месечно) са изолационим мјерачем за мерење отпорности изолације супротног или алтернативног, у поређењу са резултатима теста прошлог мјесеца, како би се открили дефекти изолације. Пронашли су ову лампу за сушење пећнице ради побољшања изолације, избегавајте због изолације сувише ниска (препоручена вредност> 1 МОхм) раздвајања намотаја спаљује мотор. Електромотор је опремљен електричним грејањем електричне пећнице, осим у случају посебних околности, не искључујте прекидач за грејање. У влажним временима и зими, посебну пажњу треба обратити на водоотпорност, влагу и сушење мотора. На отвореним и влажним местима електромотора обратити посебну пажњу на воду; за сумњиве озбиљне влаге или испражњене водене моторе, треба користити пажљиво провјерити кориштење првих. Ако се утврди да вода која се запрема мотором, све док мотор после распадања из роторја и осуши компримованим ваздухом, а затим печење с статорског мотора на оба краја у печењу, проверите изолацију мотора порасла у нормалу. Неке од жица за навијање мотора само три корена, не могу открити изолацију од навоја, преоптерећење отпорности мотора не сме бити мања од 5 мегахм.

(2) он-лине: када мотор ради, може да мери трофазни радни напон и струју, види да ли је баланс. Напон би требао бити у основи исти, струја и просјечна вриједност грешке не би требала бити већа од 10%, као што је кориштење табеле пинцера измерено је разлика у фази струје је превелика, може имати кратки спој између њих. Понекад је неопходно да се одвоји магнитуда струје без оптерећења мерења оптерећења, општи 2 пола око 2800рпм, 1/3 ие (називна струја), 4 пола око 1600рпм, око 40% ИЕ, 6 полова око 900рпм, 55% тј. . То ће се разликовати од броја и капацитета. Поред тога, мотор И и] начина везе не може бити погрешан, ако се погрешно И обликује у облику троугла, радна струја ће се повећати, напротив, смањити. Истовремено, смањити, као што је грешка при повезивању навоја мотора, или број окретаја у намотају, стари ваздушни јастук фиксне ротора мотора превелик (нормално 0.2-1.0мм) повећава струју без оптерећења, те тачке могу помоћи да оцењујемо квалитет свакодневног рада мотора.

5, да

Не само да проверавате проблеме који су пронађени у времену како би се предузели мјере поправке, већ и циклус одржавања, (мјесечно) до мотора за вијке, причвршћивање ожичења, преглед демонтаже, чишћење, одржавање итд. вијци за причвршћивање су лабави, узроковани опекотинама операције извлачења; ожичење моторних каблова ослобађа виртуелну везу, узрокује недостатак опекотина; Вентилатор крила моторних крила издржао је тело, што је резултирало блокирањем запаљеног; лоше подмазивање носача мотора, висока радна температура, али није благовремено допуњавала подмазивање