Dom > Novosti > Sadržaj
Елецтриц Мотос Промоција енергетске ефикасности у
Aug 11, 2017

Ова шема је формулисана за имплементацију Плана промовисања енергетске ефикасности за мотор (2013-2015) (ГКСБЉ 〔2013〕 бр. 226), убрзавајући индустријску енергетску штедњу и смањење трошкова, промовишући индустријску трансформацију и унапређење и побољшање нивоа енергетска ефикасност мотора за нашу покрајину свеобухватно.


И. Генера Идеа

Са научним изгледима развоја као смерницама и побољшањем енергетске ефикасности за ЕЛЕЦТРИЦ МОТОРС као циља, пажљиво се усредсредите на кључне везе електромотора укључујући производњу и употребу итд., Убрзавају елиминацију неефикасних моторних мотора, посвете велики напори у развоју и промовисању ефикасних МОТОРНИХ МОТОРА, и повећање тржишног учешћа електромотора високих перформанси; са нагласком на промоцији напредних технологија за уштеду енергије (трансформација серво мотора и других технологија), убрзава трансформацију АЦ моторног система уштеде енергије; јачање подршке и смерница подршке, обавезујућа сила стандардних спецификација, као и надзор и управљање, да постепено успоставља механизам имплементације који комбинује подстицаје са ограничењима, свеобухватно побољшава енергетску ефикасност индукционих мотора, промовише трансформацију и надоградњу електромоторне индустрије, и промовисати успјешно постизање циља уштеде енергије и смањења емисије "Дванаести петогодишњи план".


ИИ. Главни циљеви

До 2015. године постиже се надоградња електромотора, са 50% нисконапонских трофазних асинхроних мотора са вибрационим кавезом и 40% високонапонских електромотора произведених те године у складу са спецификацијама стандарда енергетске ефикасности високих ефикасни мотори; акумулативно промовишу високо ефикасне МОТОРИ МОТОРА, елиминишу употребу ниско ефикасних моторних мотора и спроведу технолошку трансформацију електромоторног система уштеде енергије од 10 милиона КВ (види Анекс за расподјелу задатака градова); постижемо пилот пројекат за уштеду енергије у 5.000 машина за бризгање (укључујући екструдере) у Фосхану и Донггуану. Очекује се да ће 5 милијарди КВх уштеде енергије бити постигнуто, што је еквивалентно 1,57 милиона тона стандардне штедње угља и 4,25 милиона тона смањења емисије угљен-диоксида у 2015. години.


ИИИ. Главни задаци

(И) Промовишите високо ефикасне електромоторе. Повећајте напоре промоције високо ефикасних произвођача моторних агрегата и његовог модела релевантних производа. Нови стандард за енергетску ефикасност мотора у 2012. години примењен је за строго забрану мотора ниске ефикасности, мање од нивоа енергетске ефикасности од стране произвођача мотора. Јачати смернице за вођење политике и процену енергије, као и управљање записима ознака енергетске ефикасности електро мотора како би се осигурало да сви повећани електромотори задовољавају стандарде енергетске ефикасности високо ефикасних индукционих мотора и усмеравају постојеће произвођаче мотора на постепену трансформацију и производњу високо ефикасних електромотора.

(ИИ) Елиминација електромотора ниске ефикасности. Према Мапу пута за елиминацију мотора ниске ефикасности у употреби коју је издао МИИТ (погледајте табелу испод), направили смо најбоље коришћење средстава укључујући административне, тржишне и економске итд. За промоцију старих и ниско ефикасних мотора да постепено изађемо из тржишта апликација.

(ИИИ) Имплементација техничке трансформације уштеде енергије моторног система. Водити и подржати предузећа да дају приоритет избор високих ефикасних мотора за замену ниско ефикасних електромотора; користе напредну технологију за усклађивање трансформације електричних мотора и опреме за вучу. Кључна предузећа са годишњом потрошњом електричне енергије од више од 10 милиона КВ ће развити шему трансформације шеме електро моторног система што је прије могуће (2013-2015) на основу стварне ситуације и одредити трогодишње побољшање енергетске ефикасности циљ, нагласак и мјере трансформације, укупна инвестиција и напредак у имплементацији електромоторних система.

(ИВ) Имплементација изградње пилот-демонстрационих пројеката од десет хиљада машина за бризгање пластике уштеде енергије и трансформације електромотора у другим кључним индустријама. Промовисати побољшање енергетске ефикасности мотора за моторе са индустријском машином за ињектирање као пробој, спровести пилот пројекте демонстрације уштеде енергије од десет хиљада машина за бризгање (укључујући екструдере) у Фосхан и Донггуан и постепено промовисати побољшање енергетске ефикасности електромотора из једне кључне индустрије у друге кључне индустрије потрошње енергије индукцијских мотора. Градови се подстичу да бирају кључне индустријске електране за покретање пилотских демонстрација трансформације према карактеристикама локалних индустрија, од поена до области, како би се промовисало спровођење плана промоције енергетске ефикасности за електромотор.


ИВ. Мере за рад

(И) Имплементација циљева одговорности. Департмани компоненти за економске и информационе технологије из различитих региона развијају специфичну шему имплементације за промоцију енергетске ефикасности мотора за своје регионе, извршавају расподјелу задатака по годинама, осигуравају завршетак задатака датих провинцијално и дају пословна упутства производним предузећима и користећи електромоторе унутар својих региона. Предузећа за производњу електричних мотора ће темељито провјерити и развити специфични план промоције енергетске ефикасности за мотор АЦ. Различити региони и предузећа биће од великог значаја да промовишу енергетску ефикасност електромотора, а имплементација ће бити важан садржај процјене и процјене задатака уштеде енергије у општинским властима и процјене уштеде енергије предузећа.

(ИИ) Ојачати финансијске смернице

Специјални фондови додељени провинцијално ће се користити за подршку плана промоције енергетске ефикасности за електромотор у 20 градова на нивоу префектуре или изнад (без Схензхен-а) широм покрајине на начин замене субвенција са наградама. За трансформисане моторе у складу са новим стандардима енергетске ефикасности ац моторних мотора (2012), стандардна покрајинска субвенција износи 140 јуана / кВ у сјевероисточном и сјеверозападном дијелу Гуангдонга пре трансформације снаге електричног мотора и 100 јуана / кВ у подручје Пеарл Ривер Делта пре трансформације снаге електромотора, а релевантна правила за спровођење ће посебно развити од стране Економске и информативне комисије провинције Гуангдонг заједно са Одјелом за финансије провинције Гуангдонг. Подстичемо различите регионе да издвоје средства за надокнаду у складу са стандардом субвенција од 200 Јуна / кВ; региони и градови са добрим финансијским средствима такође могу подићи стандарде засноване на ситуацијама које подржавају уштеду енергије и трансформацију електромоторног система. Ако се уштеде енергије и трансформације система електромотора примењују у начину управљања енергијом из уговора, субвенције за трансформацију примењују компаније за енергетске услуге. Уколико предузеће добије субвенције за уштеду енергије и трансформацију електро- моторног система, то неће утицати на пријаве и уживање у другим националним и покрајинским пројектима финансирања штедње енергије.

(ИИИ) Повећати подршку за политику. Прво, ојачати специјални преглед за произвођача електромотора и подстаћи повећање производних капацитета мотора са високофреквентним АЦ мотором. Друго, ојача посебну ревизију на корисничким предузећима за електромоторе и одбија да одобри новоизграђене, обновљене или проширене пројекте који и даље користе за коришћење ниско ефикасних мотора и система, како би се осигурало да су сви повећани мотори високо ефикасни са опрема за вучу. Треће, искрено се примењују политике субвенционисања промоције производа који штеде енергију, пореске олакшице за опрему за уштеду енергије и заштиту животне средине, итд., С обзиром на избор моторних мотора високих перформанси као неопходног услова за улазак у производе који штеде енергију и људи који штеде енергију, бенефит пројеката. Четврто, област пилотских подручја ДСМ и пројекат енергетске ефикасности енергетске ефикасности АДБ-а треба дати предност увођењу уштеде енергије и трансформације система електромотора и бити подржан зеленим кредитима. Пето, охрабрују различите градове да повежу реализацију плана промоције енергетске ефикасности за мотор у предузећима са комерцијалном контролом снаге итд. И дају приоритет предузећима која завршавају промоцију енергетске ефикасности моторног бунара за кориштење снаге.

(ИВ) Ојачати надзор и инспекцију. Одељења за компоненту економских и информационих технологија из различитих региона, заједно са Одсјеком за контролу квалитета и технологије, спроведу посебан надзор над примјеном стандарда енергетске ефикасности и идентифицирање нисконапонских трофазних произвођача асинхроних мотора са вибрационим кавезима и фазнирање ниско ефикасних мотора кључних предузећа за потрошњу енергије. Издавање обавештења о исправљању на предузећа која још увијек производе ниско ефикасне моторе и предузећа која користе електромоторе који не елиминишу ниско ефикасне моторе по потреби и наводе рок за исправљање; предузећа која не изврше исправке према планираним или још увек не испуњавају стандарде након исправке, сматраће се да су прекорачила границу потрошње енергије за мање од 30% и примјењују се казнене цијене електричне енергије, о чему ће се пријавити релевантни органи и финансијске институције, и подложне јавној изложености. Предузећа која не пружају одговарајуће пратеће материјале основних информација мотора у употреби сматраће се да не елиминишу ниско ефикасне моторе у складу са захтевима.

(В) Промовисање управљања енергијом уговора. Подржати употребу начина управљања енергијом уговора како би се промовисала енергетска ефикасност мотора. Подстакните високо ефикасног произвођача мотора да оснује компанију за енергетске услуге или да сарађује са професионалном компанијом за енергетске услуге; изаберите неке индустрије или области у којима ће се ниско ефикасни мотори промовисати у начину управљања енергијом уговора. Подстакните професионалну компанију за енергетску услугу да изврши техничке трансформације за моторни систем предузећа и благовремено објављује листу коју препоручује компанија за енергетске услуге електромоторног система. Повећати финансијску и кредитну подршку за промоцију ефикасности мотора и пројекте енергетског управљања у склопу уговора техничке трансформације у моторном систему.

(ВИ) Јачати публицитет и обуку. На основу темељног испитивања, Одељења за компоненту економских и информатичких технологија ће снажно промовисати напредне технологије за промовисање уштеде енергије електромотора и организовати и спровести обуке како би свјесно унапредили енергетску ефикасност мотора у различитим индустријама. Надлежни органи ће у потпуности искористити вријеме уштеде енергије и енергетске уштеде, посветити више напора јавности, усмерити производњу мотора и користити предузећа, индустријска удружења, јединице за уштеду енергије и медије за заједничко учешће у промоцији енергетске ефикасности електромотора и стварању добре атмосфере за заједничко покретање промоције високо ефикасних мотора.


В. Организациона лидерства

Покрајинска комисија за економске и информативне послове и Покрајински завод за контролу квалитета успоставили су водећу групу активности за промоцију енергетске ефикасности за покрајински мотор, са цјелокупном одговорношћу за организацију, промоцију и свеобухватну координацију имплементације плана промоције енергетске ефикасности електромотора . Успоставити Канцеларију за промоцију енергетске ефикасности за Покрајински мотор у Покровитељском енергетском центру за заштиту и надзор, одговорним за рад организација укључујући одговарајућу промоцију, обуку и промоцију технологије. Одељења за компоненту економских и информационих технологија у различитим регионима су одговорна за унапређење енергетске ефикасности електромотора у овом региону. Информације о имплементацији енергетског дјеловања мотора у различитим регионима ће се пријавити провинциалној комисији за економију и информације и провинциалном надзору квалитета прије 15. новембра сваке године, а информације о имплементацији од 10. јуна 2013. до 31. децембра 2013. године бити поднесен прије 15. децембра 2013. године.