Dom > Novosti > Sadržaj
O izumu Motor
Jan 14, 2017

Motor koristi struju princip ulogu provodnika u magnetno polje sila (ovo se razlikuje od trenutnog magnetni efekat, trenutne fizičke jasno razredu devet o i #39; sat da to odvojeno), otkrio da je taj princip danski fizičar - oster, je rođen 14. avgusta, 1777, LanGeLang na ostrvu LuDeQiao bing je pharmacistand #39; s porodicom. Primljen na univerzitet iz Copenhagena u 1794, doktorat iz 1799. U 1801 godine ~ 1803 posete Nemačke, Francuske i drugih zemalja, napravili su nekoliko fizicari i hemičara. Od 1806 kao profesor fizike na univerzitetu u Kopenhagenu 1815 od danskog kraljevskog društva izvršni sekretar. Zbog trenutne magnetni ovaj izuzetan pronađenih u 1820 sa kraljevskom društvu Kopli medalju.

Od 1829, Kopenhagen, dekan fakulteta inženjeringa. 9. marta 1851, umro je u Kopenhagenu. Imao je i mnogo istraživanja fizike, hemije i filozofije. Zbog filozofije Kant i schelling, uticaj prirodne filozofije veruje da sile prirode može da bude obostrano transformacije, dugotrajno istraživanje odnosa između elektricitet i magnetizam. U aprilu 1820, konačno našao trenutnu ulogu iglu, naime trenutni magnetni efekat. Iste godine na 21 jula u eksperiment na snagu iglu na temu sukoba objavio svoje nalaze. Ovaj kratak papir da se Evropa je imala ogroman vibracija fiziku, dovelo do pojave velikog broja eksperimentalnih rezultata, koja je otvorila novo polje elektromagnetizma ─ ─ fiziku.

1812. godine, on prvo izložilo pomisao na lagan kontakt između elektromagnetske. U 1822 je eksperimentalno istraživanje je sprovedeno na compressibility tečnosti i gasa. Izdvajanje aluminijuma u 1825, ali nije visoko nevinosti. U studiji akustičnu, pokušao je naći zvučni fenomen, izazvan strujom. Njegov zadnji rad je dijamagnetska. On je entuzijasta nastavnik pridaje veliki značaj za naučna istraživanja i eksperiment, rekao je on: andquot; ja donand #39; t kao da nema eksperimenta dosadna predavanja, svim naučnim istraživanjima počinje od experimentandquot;. Zbog toga što su pozdravili studenata. On je odličan prezentacije i nauka popularizacija radnika, danskog Udruženje za napredak nauke, inicijativa je uspostavljena 1824 kreirao prvi laboratoriji za fiziku u Danskoj. 1908 Danske asocijacije za napredak nauke uspostaviti andquot; oersted medalandquot; da pruži značajan doprinos u fizičar. 1934, nazvana andquot; osterandquot; jedinica intenziteta magnetnog polja u CGS sistemu. Američka asocijacija za nastavnike fizike 1937 za podešavanje andquot oersted medalandquot; nagrada da daju doprinos u fizici predavanja profesora fizike.

Faraday u 1821 završen prvi veliki električni izume. U pre dve godine, oster je pronašao ako je energijom u krugovima, i to blizu igla na kompasu devijaciju se javlja. Faradej se inspirisani, mislim da ako magnete, kalem da iskoriste. Prema ovom ideja, uspješno je razvio jednostavna naprava. Unutar uređaja, sve dok je struja kroz redove, redovi će biti okolo kao magnet stalno okretanje. U stvari Faradej izum je prvi elektromotor, prvi koji koristite na trenutnom kretanje objekta. Iako zasadi sirove nafte, ali je sve preci su moto danas koristi na svetu. Ovo je veliko otkrice. Samo u početku svoje stvarne koristi su vrlo ograničena, jer u to vreme osim sa skromnom baterije da nema druge načine za proizvodnju električne energije.

Njegov pronalazak 1873, belgijski ličnost velike snage motor, motor velikog obima industrijske proizvodnje.


Par: Početak Motor

Sledeći: Pregled Motor